BEDENSEL ENGELLİ BİREYLERİN EĞİTİMİ
"Bedensel engelli birey" doğum öncesinde, doğum esnasında ya da doğumdan sonraki dönemde herhangi bir nedenden dolayı kemik, kas ve sinir sisteminde oluşan bozukluklar sonucu bedensel fonksiyonlarını çeşitli alanlarda ve derecelerde kaybeden, günlük yaşamda ihtiyaç duyduğu bir takım becerileri tamamlayamayan, toplumsal yaşamda uyum sorunları yaşayanlar için kullanılan bir tanımdır. Bedensel engelli bireyler bakıma, eğitime, rehabilitasyona ve danışmanlık desteğine son derece yoğun bir şekilde ihtiyaç duyarlar.
Rehabilitasyon, bireyi çok yönlü olarak ele alan bir eğitim, tedavi ve danışmanlık gerektirmektedir. Çocuklarda doğuştan gelen hastalıklar ile sonradan ortaya çıkan kas/kemik bozukluklarına bağlı rahatsızlıkların tedavilerini içeren, çocuk bakımı ve rehabilitasyon uygulamalarını birleştiren tedavi yöntemlerine (pediatrik) çocuk rehabilitasyonu denir.
Çocuk rehabilitasyonu çocuğunuzun günlük yapabildiği işleri korumak ve geliştirmek temeline dayanır.
Bu yöntem ile;
Çocuk rehabilitasyonu ile daha etkili sonuçlar almak için tedaviye erken başlanılması çok önemlidir.
Eğer çocuğunuz ;
Anne baba olarak çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz. Bu yüzden çocuğunuz büyürken beklenen gelişim basamaklarını aşıp aşmadığını bilmek önemlidir. Biliyoruz ki, problemlerin erken fark edilmesi ise sorunların önlenmesinde en etkin yoldur. Ne kadar bilimsel veriler olsa da iç güdülerinize güvenmeniz çok önemlidir. Eğer çocuğunuzun gelişiminin yolunda gitmediğine dair şüpheleriniz var ise derhal profesyonel yardım istemelisiniz.
Kurumumuzda çocuğunuzun gereksinimlerine özgü olarak hazırlanan Bireyselleştirilmiş Fiziksel Eğitim Programıuygulanmaktadır. Bu programım kapsadığı bazı rehabilitasyon yöntemleri şunlardır;